Tarieven Body & Mind Therapie

Tarieven en vergoedingen

Het blijkt dat veel cliënten geen aanvullende verzekering hebben of net een zorgverzekering hebben die geen vergoeding biedt aan therapeuten die aangesloten zijn bij een bepaalde beroepsvereniging. De kosten van een beroepsvereniging zijn erg hoog en mijns inziens zijn er weinig voordelen. Mijn conclusie is dat de meeste cliënten geholpen zijn met een lager tarief voor een consult.

Maar er zijn mogelijk ook andere mogelijkheden:

  • Vergoeding van coaching door je werkgever

Het is voor de werkgever ontzettend belangrijk om gezonde en gemotiveerde werknemers in dienst te hebben. Deze werknemers zijn namelijk productiever, efficiënter en ze zijn minder vaak ziek.

Daarom wordt er binnen veel bedrijven volop aandacht besteed aan het welzijn van werknemers. Dit gebeurt onder andere door het aanbieden van vergoedingen voor coaching.

De HR afdeling reserveert vaak apart budget voor de persoonlijke ontwikkeling van werknemers. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor loopbaanvraagstukken, hulp bij work-life balance, persoonlijke ontwikkeling en/of burn out preventie.

In veel gevallen zijn deze kosten voor werkgevers aftrekbaar van de belasting als studiekosten. Dit komt omdat mental coaching er onder andere op gericht is om je beter te laten functioneren in je werk.

Worstel jij met levensvraagstukken die werk en/of privé gerelateerd zijn? Ga dan eens in gesprek met je leidinggevende of met de HR afdeling van je bedrijf. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden om jouw coachingstraject vergoed te krijgen.

Mogelijk is het ook in je CAO vermeld.

  • Belastingaftrek bij de belasting

Kosten voor coaching kunnen boven een bedrag van €250 volledig belasting aftrekbaar zijn, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als je het inzet om beter of effectiever te presteren op je werk of als je het inzet bij verandering van een baan. De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn als volgt: ( zie belastingdienst.nl )

De belastingdienst kan je hier meer over vertellen.

  • Zelfstandige ondernemers/ ZZP-ers

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandig ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Neem hiervoor contact op met je accountant of boekhouder.  

Wat zijn de kosten?

De kennismaking is een korte afspraak. Deze kan per mail, telefonisch, of beeldbellen en is gratis. Samen kunnen we dan bespreken of we een traject gaan starten.

De eerste afspraak is een intake met behandeling. En duurt tussen de 60 en 90 minuten. Een vervolgsessie duurt tussen de 45 minuten en 60 minuten. Een nazorg of terugvalpreventiegesprek duurt 35 tot 45 minuten.

Kennismaking5 tot 20 minutenGratis
Intake60 tot 90 minuten€ 55,00
Behandelsessie45 tot 60 minuten€ 55,00
Nazorg of terugvalpreventie35 tot 45 minuten€ 45,00
Behandeltraject inclusief intake ( CGT, Vat van zelfwaardering of ACT)8 tot 10 sessies van 45 tot 60 minuten€ 450,00